Teema- työkalu   mit_kaavio_1.jpg mit_yhteistyö.jpg

Mikä?

Hyvä elämystuote irrottaa arjesta ja vie toiseen todellisuuteen, jossa asioita voi kokea vapaana arjen rooleista ja velvoitteista. Onnistuneen elämystuotteen toteutuksessa on tärkeää, että kokemus on yhtenäinen ja tiivis. Hyvässä elämystuotteessa on tietoisesti valittu ja toteutettu yhtenäinen teema.

Teema voi olla mikä tahansa - kuten joulu, maalaisranskalaisuus, rock, kirjasto, itämaisuus, erähenkisyys tai vaikka lappilaisuus. Tärkeää on, että valittu teema sopii yrityksen arvomaailmaan, yrityksen toimintaympäristöön ja on uskottava esimerkiksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Teema on osa tuotekehittäjän valitsemaa yhtenäistä tarinaa. Se auttaa tekemään konkreettisia ratkaisuja esimerkiksi tilasuunnittelussa, asuvalinnoissa ja viestinnässä. Miten?

Kaikki tuotteen yksityiskohdat tulisi suunnitella vahvistamaan haluttua teemaa, aina ensivaikutelmasta jälkimarkkinointiin saakka. Tämä koskee kaikkia aisteja, kaikkia asiakkaan näkemiä yksityiskohtia (WC:stä vastaanottoon), äänimaailmaa, tuoksuja, pintoja ja makuja sekä myös sitä, kuinka henkilökunta käyttäytyy ja pukeutuu. Kaikki teemaa heikentävät tai sen kanssa ristiriidassa olevat yksityiskohdat tulisi poistaa.

Toteutus: Käy läpi yrityksesi tilat tai tuote ja keskity muutama minuutti jokaiseen aistiin. Kirjaa havaintosi paperille:

1) Tarkastele visuaalisia yksityiskohtia
2) Keskity äänimaisemaan
3) Tunnistele pintoja
4) Kiinnitä huomiota tuoksuihin ja hajuihin
5) Maistele kokemukseen kuuluvia makuja ja
6) Tarkkaile kuinka ihmiset ja henkilökunta toimivat.

Kysy itseltäsi mitä vaikutelmia aistihavainnot saivat aikaan. Teema on hyvin toteutettu silloin, kun aistihavaintojen summa on haluttu teema ja vastauksena kysymykseen on valittu teema. Voit pyytää asiakkaitasi tai henkilökuntaasi osallistumaan testiin. Hyvän toteutetun teeman osalta vastaus on kaikilla sama. Mikäli aistihavainnot eivät tiivisty yhtenäiseksi teemaksi. Pohdi, mitkä aistiärsykkeitä tulisi poista ja mitä taas vahvistaa tai mitä teemaa vahvistavia aistiärsykkeitä tai yksityiskohtia voisit lisätä. 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK