Matkailuturvallisuustyön kansainvälinen ulottuvuus

Suomessa kehitetyn matkailun turvallisuustyön verkostomalli on kiinnostava ratkaisu myös Euroopan Unionin alueella. EU:n matkailuyksikön (DG Enterprise and Industry, Tourism Unit) kanssa on käyty keskusteluja mallista, jossa koulutus ja valmennus viedään matkailualueille. Lisäksi kansallinen strategiatyö kuten Suomen matkailustrategia ja alueen (Lapin) strategia voidaan toimintamallina soveltaa EU –laajuisesti. Turvallisuuden indikaattorit ja kriteerit voidaan kytkeä EU:ssa laadittaviin matkailun laadun kriteereihin, joita sovelletaan myös yritystasolla.

Yhteisiä kriteerejä ja laatustandardeja tulisi voida vaatia myös EU:n ulkopuolella toimivalta matkakohteelta ja yritykseltä. Suomalaiset ja muut EU-alueella toimivat matkanjärjestäjät ovat avainasemassa. Euroopan Unioni voi olla edelläkävijänä kansainvälisten normien ja käytänteiden kehittäjänä ja soveltajana.
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti on mukana kansainvälisissä turvallisuuden ja matkailun turvallisuuden tutkija ja kehittäjäverkostoissa. Parhaillaan valmistellaan hankkeita, joilla turvallisuusverkoston käytänteitä levitetään EU:n alueelle.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK