13.3.2012

Selvitys lumen ja jään hyödyntämisestä matkailussa

Työ- ja elinkeinoministeriö ja saaristoasiain neuvottelukunta tilasivat 2011 selvityksen lumen ja jään hyödyntämisestä talvimatkailussa Suomessa ja muissa maissa.


23.2.2012

Järjestöt mukaan turvallisuustyöhön

Rovaseudun alueella toimivalla Vapaaehtoisella pelastuspalvelulla sekä sosiaali- ja terveysjärjestöillä on paljon osaamista jota voidaan käyttää asukkaiden, matkailijoiden ja viranomaisten apuna arjen turvallisuuden kehittämisessä. Turvallisuutta voidaan edistää ottamalla alueella toimivat järjestöt ja Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu mukaan turvallisuuden suunnittelutyöhön.


2.11.2011

Matkailu- ja ravintola-alan turvallisuuspalkinto 2011 Lapin Safareille

Lapin Safareille on myönnetty vuoden 2011 matkailu- ja ravintola-alan turvallisuuspalkinto. Palkinnon osuminen Lappiin on vahva osoitus yrityksen tekemästä pitkäjänteisestä turvallisuustyöstä alueella. Samalla palkinto on osoitus Lapin matkailun turvallisuusverkoston vaikuttavasta työstä Lapin matkailun turvallisuuden kehittämiseksi.


14.6.2011

Kuluttajaturvallisuusvalvonnan kohdentumista arvioidaan

Vanhuksille ja erityisryhmille tarjottavien turvapuhelinpalveluiden vastuita ei ole määritelty lainsäädännössä. Turvapuhelimen antamaan hälytykseen voidaan reagoida monella eri tavalla. Mahdollisista teknisistä häiriöistä ja linjavikaongelmista johtuen voi olla mahdollista, että hälytys turvapuhelimesta ei lähde minnekään. Voimassa olevien sopimusten mukaan kukaan ei vastaa turvapuhelinpalvelun kokonaisuudesta. Sopimukset on usein tehty toiminnan harjoittajien ehdoilla ja palvelun saajan näkökulma unohtuu. Turvapuhelinpalvelu on haastava kohde kunnalliselle viranomaisvalvonnalle. Kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaisten tehtäviin kuuluu valistaa toiminnanharjoittajien siitä, että palveluiden turvallisuudesta varmistuminen on heidän vastuullaan. Tämä käy ilmi agrologi (YAMK) Jaakko Leinosen opinnäytetyöstä, joka on laadittu Rovaniemen ammattikorkeakoulussa. Leinonen on haastatellut opinnäytetyötään varten laajalti palveluiden tarjoajia ja tarkastustoiminnan asiantuntijoita ympäri Suomen. Lisäksi Leinonen on kerännyt tilastoja turvallisuuspoikkeamista.


29.11.2010

Turvallisuus on tärkeä asia Levin matkailulle

Turvallisuus kuuluu olennaisena osana Levin matkailun laatuun. Jenni Lindgrenin mukaan turvallisuuteen panostaminen on myös tärkeää paikkakunnan imagon kannalta. Lindgren toteaa opinnäytetyössään, että matkailun turvallisuutta voidaan tehokkaimmin kehittää tunturikeskuksessa viranomaisten, yritysten ja eri toimijoiden välisellä yhteistyöllä. Yhteiskunta asettaa omat haasteensa ja reunaehtonsa. Levin matkailun turvallisuuteen vaikuttavat esimerkiksi Levin henkilöstön suuri vaihtuvuus, palveluiden lisääntyminen, jatkuva rakentaminen, alkoholikulttuuri ja kasvavat matkailijamäärät sekä lisääntyvä lentoliikenne. Leville ja sen lähiympäristöön on muodostunut laaja yksityisten ja julkisten organisaatioiden turvallisuusverkosto, jonka yhteistoimintaa voidaan vielä tehostaa. Lindgren kaipaa erityisesti sujuvampaa yhteistyötä viranomaisten ja yritysten kanssa. Turvallisuus on otettu Levillä osaksi matkailun laatutyötä.


23.11.2010

Koiravaljakko-ohjelmapalveluille tarvitaan turvallisuusopas

Rovaniemen ammattikorkeakoulussa tarkastetun opinnäytetyön mukaan rekikoirayrittäjille ja eläinsuojeluviranomaisille tarvitaan opas, joka helpottaisi viranomaisten ja eläinsuojeluvalvojien työtä sekä toimisi ohjeena rekikoirayrittäjille ja heidän työntekijöilleen. Eija Saavalainen toteaa opinnäytetyössään, että rekikoirayrittäjillä ja yritysten työntekijöillä on tietämättömyyttä eläinsuojelulainsäädännön sisällöstä. Ala kaipaa yhtenäisiä tarkastuskäytänteitä ja lain tulkintaa. Lapissa on esimerkiksi laadittu rekikoiratarkastuslomake helpottamaan ja yhtenäistämään eläinlääkäreiden suorittamia tarkastuksia. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Lapin aluehallintovirasto seuraavat alan kehitystä.

Edellinen 1 2 3 4Seuraava
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK