Matkalla huipulle

Tutkimus ja kehittäminen / Uudet turvallisuustyökalut matkailuyritysten turvallisuuden hallintaan
A A A
Tutkimusuutisia
15.4.2015

Uudet turvallisuustyökalut matkailuyritysten turvallisuuden hallintaan

Pienille ja keskisuurille matkailuyrityksille suunnatut uudet käytännönläheiset sähköiset työkalut ovat vapaasti yritysten käytettävissä sivustolla www.matkailunturvallisuustyokalut.fi. Sivusto on toteutettu yhteistyössä viranomaisten, yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa.

Turvallisuustyökalut antavat konkreettisen mallin ennakoivaan turvallisuustyöhön, riskien hallintaan, turvallisuuden omavalvontaan ja laadun kehittämiseen. Työkalujen avulla yritykset voivat todentaa niin lakisäänteiset velvoitteet kuin omat hyvät käytänteet sekä dokumentoida ne kätevästi. Yritys säästää aikaa, vaivaa ja rahaa osoittamalla tehdyn turvallisuustyön sekä asiakkaille että yhteistyökumppaneille. Työkaluja voi hyödyntää päivittäisessä turvallisuuden hallinnassa erityisesti majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluissa.

Matkailun turvallisuustyökalut kehittäneen hankkeen loppuseminaari järjestetään maanantaina 27.4. klo 12.30–17.00. Hotel Santa Clausissa. Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja matkailun turvallisuuden verkostoyhteistyöstä. Yhteistyöstä kertovat muun muassa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:stä varatuomari Sami Hämäläinen, Visit Finlandin kehityspäällikkö Terhi Hook, Lapin Safarit Oy:n johtaja Rami Korhonen, terveystarkastaja Jaakko Leinonen Rovakaaren ympäristöterveydenhuollosta, sekä Lapin aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Seppo Lehto. Seminaarin puheenjohtajana toimii Rikosuhripäivystyksen aluejohtaja Päivi Alanne-Kunnari ja avauspuheenvuoron pitää Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi.

Työkalut on kehitetty EAKR-rahoitteisessa Lapin matkailun turvallisuusjärjestelmä – turvallisuusnormisto ja verkoston pysyvyys 2012–2015 hankkeessa.

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 20.4.
https://www.webropolsurveys.com/S/FC67E3F387825094.par

www.matkailunturvallisuustyokalut.fi

Lisätietoja:
projektipäällikkö Eija Raasakka
puh. 040 709 8160, eija.raasakka(at)lapinamk.fi

Johan-Eerik Kukko
Mediayhteydet
Puh. 040 484 4416
Johan-eerik.kukko(at)ulapland.fi


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK