Etusivu / Seminaari: Eläimet matkailussa – vastuullinen matkailukulutus tänään ja tulevaisuudessa
8.6.2017

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) sekä Lapin AMKin teollisuuden- ja luonnonvarojen osaamisala järjestävät maanantaina 12.6.2017 klo 9:00-11:45 Rovaniemellä (Korundi, Lapinkävijäntie 4) seminaarin, jonka teemana on vastuullinen matkailukulutus tänään ja tulevaisuudessa.

Seminaarissa pureudutaan nykypäivän matkailijoiden kulutustottumuksiin ja siihen, miten esimerkiksi lappilaisten eläinohjelmapalveluja tarjoavien yrittäjien tulisi huomioida matkailijoiden odotukset.

Seminaariin on ollut ennakkoilmoittautuminen ja osallistujamäärä on jo täynnä.
Tilaisuutta voi kuitenkin seurata Periscopen ja Twitterin kautta tilillä @animaltourfi. Tilaisuutta voi kommentoida #animaltourfi
twitter_35x30.pngPeriscope.png

9.00-9.10 Tervetuloa, José-Carlos García-Rosell (Welcoming words)

9.10-9.40 Eettinen kuluttaminen ja eläinoikeudet, tutkija Maria Pecoraro, Jyväskylän yliopisto (Ethical Consumption and animal rights, Researcher Maria Pecoraro, University of Jyväskylä)

9.40-10.10 Responsible tourism in practice: a perspective from the industry, Travel Writer & Editor Vicki Brown, Responsible Travel Ltd.

10.10-10.30 Kohtaamisia: eläimet matkailukulutuksessa, tutkijat Minni Haanpää & Tarja Salmela-Leppänen (Encounters: Animals in Tourism Consumption, Researchers Minni Haanpää & Tarja Salmela-Leppänen)

10.30-11.00 Eettisen keskustelun sisä- ja ulkopuoliset, kulttuuritalouden professori Anu Valtonen, Lapin yliopisto (The insiders and outsiders of the ethical debate, Professor of Cultural Economy Anu Valtonen, University of Lapland)

11.00-11.45 Paneelikeskustelu aiheesta Vastuullisuus: kenen vastuulla? (Panel discussion: Responsibility: Whose Responsibility?)

Seminaarin toteuttavat yhteistyössä ”Eläinten hyvinvointi matkailupalveluissa” (Lapin ELY/ Maaseuturahasto), ”Eläimet ja vastuullinen matkailu” (Tekes/EAKR) ja ”Korkean tason osaamispääoman kasvattaminen Lappiin” (ESR) –hankkeet.

Lisätietoja:

José-Carlos García-Rosell, projektipäällikkö,