Pro gradu: Matkailun keltainen kirja: Matkailuosaajat Suomi-kuvan lähettiläinä
12.6.2013

Pro gradu: Matkailun keltainen kirja: Matkailuosaajat Suomi-kuvan lähettiläinä

Anu Nylundin pro gradu -tutkimuksen lähtökohtana oli käytännön ongelma: Matkailun keskeiset toimijat – kuten MEK ja Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry – toivovat matkailuosaajien myyvän Suomea parhaalla mahdollisella tavalla. Missään ei kuitenkaan ole sovittu sitä työpakin sisältöä, tiedonvälityksen kanavaa tai toimintamallia, jolla Suomi-kuvaa vahvistetaan.

Tutkimuksen tavoitteena oli käytäntöön soveltuvan ratkaisun löytäminen mainittuun ongelmaan. Tuloksena esitellään matkailuosaajien valtakunnallinen täydennyskoulutusmalli, joka toimii myös tiedotuskanavana. Matkailun keltainen kirja esittelee Suomen vastuullisten matkailuosaajien täydennyskoulutuksen mallin – keltainen väri kuvaa taustalla vaikuttavaa toiveikkuutta ja positiivista suhtautumista ongelmien ratkaisuun.

Täydennyskoulutuksen lisäksi tutkimuksen uusina löytöinä esitellään ajallisena viitekehyksenä transmoderni osakulttuuri sekä matkailun ilmiöinä toiveikas matkailu (Hopeful Tourism) ja toivon akatemia (Academy of Hope).

Gradu on luettavissa Doria-tietokannassa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:ula-201305151118