Tutkimus ja kehittäminen / Pro gradu: Haluttu aktiivilomatuote on asiakkaan näköinen
18.3.2014

Pro gradu: Haluttu aktiivilomatuote on asiakkaan näköinen

Aktiivilomilta eli valmismatkapaketeilta, joihin sisältyy jokin liikuntamuoto, haetaan samankaltaisia asioita kuin lomamatkoilta muutenkin: hyvää oloa, reipasta menoa, luonnosta nauttimista, uusia taitoja ja samanhenkistä seuraa. Lomamatkalla halutaan harrastaa samoja liikuntalajeja kuin arkena, koska arkena harrastamiseen ei ole riittävästi aikaa, mutta myös uusia lajeja ollaan halukkaita kokeilemaan.

Noona Rautiaisen Lapin yliopistoon tekemän matkailututkimuksen pro gradu -tutkielman tuloksista käy lisäksi ilmi, että matkailijat haluavat itsensä näköisiä, omiin tarpeisiinsa räätälöityjä, helppoja, laadukkaita ja sujuvia aktiivilomapaketteja. Suosituimpia ovat lajit, jotka antavat mahdollisuuden luonnosta nauttimiseen ja ulkoilmassa olemiseen, kuten vaellus, retkeily ja pyöräily.

Asiakkaiden odotuksia aktiivilomalta tutkittiin 334 vastaajaa käsittäneen kyselyaineiston pohjalta. Aineisto kerättiin verkkokyselynä Avainklubi-internetyhteisöpalvelun jäseniltä.

Noona Henriikka Rautiainen: Liikkumaan viheriölle, veteen tai vuorille. Aktiivilomatuote asiakkaan näkökulmasta.

Lapin yliopiston matkailututkimuksen pro gradu -tutkielmat julkaistaan Doria-tietokannassa.