MTI oli edustettuna matkailututkimuksen Nordic Symposiumissa Norjassa
18.10.2013

MTI oli edustettuna matkailututkimuksen Nordic Symposiumissa Norjassa

Järjestyksessään 22. matkailututkimuksen Nordic Symposium järjestettiin Bodossa, Norjassa 24.-27.9.2013 teemalla “Innovation and value creation in experience-based tourism”. MTI:sta tapahtumaan osallistuivat puhujina matkailututkimuksen opiskelija Dorothee Bohn and yliopisto-opettaja José-Carlos García-Rosell.

“Entrepreneurship of tourism firms” -sessiossa yhteisesityksen aiheena oli ”Tourism products through the looking glass of lifestyle entrepreneurship: Findings from Finnish Lapland”. Lisäksi José-Carlos esitteli ”Innovation within & between tourism” -sessiossa hänen, Sanna Kyyrän ja Minni Haanpään artikkelia ”Foresight approach to tourism innovation”.

Molemmat esitykset saivat hyvän vastaanoton ja kannustusta. Opiskelija Dorothee Bohn sai avokkaista palautetta opinnäytetyöhön liittyvästä esityksestä, ja palaute auttaa häntä myös opinnäytetyön viimeistelyssä. Garcia-Rosellin, Haanpään ja Kyyrän esitystä pideltiin mielenkiintoisena ja uranuurtavana. Ennakointi ja innovaatiot ovat olleet tärkeitä aiheita matkailussa, mutta niitä on tähän mennessä tarkasteltu erillisinä ilmiöinä.

Lisätietoa Nordic Symposiumista ja esityksistä löytyy tapahtuman verkkosivuilta: http://uin.no/nordictourism2013