Tapio Sointu muistetaan Lapin ruokakulttuurin aktiivisena ja toimeenpanevana henkilönä, menestyneenä keittiömestarina sekä innostavana opettajana. Hän on tehnyt myös paljon ansiokasta yhteistyötä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin kanssa. Sointu toimi liki 30 vuotta Chaîne des Rôtisseurs –Paistinkääntäjät järjestön Lapin alueen vetäjänä eli voutina. Sointu on kirjoittanut useita keittokirjoja kuten Lappi a la carte, joka kertoo Lapin ruokaperinteestä eri vuodenaikoina. Hän oli aktiivinen keittiömestariyhdistyksen toimija niin kotimaassa kuin kansainvälisessä Chaine de Rotisseurs järjestössä. Sointu installoitiin järjestöön arvolle Membre du Conseil d’Honneur Pariisissa 12.7.2014. Tapio Sointua jäivät kaipaamaan vaimo sekä lasten ja läheisten perheiden lisäksi runsas joukko ihmisiä ruokamaailmasta.