Matkalla  huipulle

Esittely / Ajankohtaista / Lapin matkailuopisto puhdisti palkintopöydän ammattitaidon SM-kisassa
A A A
Ajankohtaista
23.5.2017

Lapin matkailuopisto puhdisti palkintopöydän ammattitaidon SM-kisassa

Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisat kilpailtiin Helsingissä 15.-18.5.2017. Lapin matkailuopiston kilpailijat puhdistivat palkintopöydän voittaen kaiken mitä voitettavissa oli.

Lapin matkailuopistolta oli mukana neljä kilpailijaa ammattitaidon suomenmestaruuskisassa. He osallistuivat parikilpailuna järjestettävään matkailulajiin. Viime vuonna hopeaa voittaneet Noora Latvakoski ja Ulriika Väisänen nappasivat tänä vuonna lajissaan kultaa. Hopeasijalle ylsi matkailuopiston toinen kisapari, ensikertalaiset Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja, varmistaen täten Lapin matkailuopistolle kaksoisvoiton lajissaan.

 Voittajat_web.jpg

Kuvassa (vasemmalta alkaen) Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja, valmentaja Jussi Raittimo, Ulriika Väisänen ja Noora Latvakoski.

Lapin matkailuopiston kilpailijat erottuivat edukseen positiivisella asenteella ja reippaalla otteella kilpailutehtävissä. Käytännönläheinen opetus ja Lapin loistavat puitteet työssäoppimisjaksoille olivat varmistaneet sen, että matkailuopiston kisaajilla ei mennyt sormi suuhun yllättävissäkään tilanteissa. Noora, Ulriika, Emilia ja Aino ovat kaikki ammattilukiolaisia ja opiskelevat matkailualan perustutkintoa kolmatta vuotta.

Lajikohtaisten mitalien lisäksi Noora Latvakoski palkittiin Taitajien Taitajaksi, eli koko kilpailun voittajaksi noin viidensadan kisaajan joukosta. Noora sai palkintona vuodeksi auton käyttöönsä. Taitajien Taitajan valitsee Skills Finland ry:n nimeämä jury vuosittain lajikohtaisten voittajien joukosta. Valintakriteereiden mukaan Taitajien Taitaja on oman lajinsa ehdottomasti paras. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksestaan. Lisäksi hän on luonteeltaan ulospäinsuuntautunut, hyvä oman lajinsa ja ammatillisen koulutuksen edustaja.

- En voi uskoa tätä todeksi. Ainakin se työ jonka olen tehnyt, nyt palkittiin. Ja kerrankin siitä palkittiin oikeasti kunnolla, Noora nauraa. Nooran valintaa Taitajien Taitajaksi tuomaristo perusteli Nooran positiivisuudella, ahkeruudella, ammattitaitoisuudella ja työelämälähtöisellä otteella.

Taitaja2017 oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. Helsingin messukeskuksessa vieraili tapahtuman aikana 98 000 kävijää. Kilpailijoita oli mukana noin 500, yhteensä 50 eri lajissa. Messukeskukseen oli rakennettu varsinainen ammatillisen koulutuksen näyttämö. Tilan teemana oli "kaupunki kaupungissa", ja eri ammattialoihin sai tutustua Helsingin kaupunginosien mukaan nimetyillä alueilla.

 Emilia ja Aino.jpg    Noora ja Ulriika.jpg
Vasen kuva: Emilia ja Aino, oikea kuva: Noora ja Ulriika
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK