Matkalla huipulleEtusivu / Barentsin alueen matkailulle yhteinen toimintasuunnitelma
A A A
Ajankohtaista
17.4.2013

Barentsin alueen matkailulle yhteinen toimintasuunnitelma

Barentsin alueen matkailulle on tehty yhteinen toimintasuunnitelma matkailun kehittämiseksi. Suunnitelmassa tarkastellaan Barentsin aluetta ensimmäistä kertaa kokonaisuutena matkailun näkökulmasta, ja se on siksi merkittävä askel alueen matkailulle. Suunnitelma esiteltiin keskiviikkona 17. huhtikuuta Barentsin alueen matkailua käsittelevässä seminaarissa Arktikumissa, Rovaniemellä.

Barentsin alueen matkailun toimintasuunnitelma sisältää viisi osa-aluetta, jotka ovat yhteistyö, koulutus ja osaaminen, saavutettavuus ja siihen liittyvä infrastruktuuri, tuotekehitys ja paikan identiteetti. Suunnitelmassa on huomioitu matkailualan yrittäjien koulutus- ja kehittämistarpeet, ja siinä keskitytään erityisesti julkisen ja yksityisen sektorin välisen yhteistyön vahvistamiseen. Yhteistyö tähtää pitkäjänteiseen ja jatkuvaan kehittämistyöhön Barentsin alueen matkailuelinkeinon hyväksi.

Toimintasuunnitelmaa varten on haastateltu laaja määrä matkailuyrittäjiä, jolloin heidän äänensä ja tarpeensa on saatu kuuluviin. Suunnitelma on tarkoitettu alueellisten matkailukehittäjien, alueorganisaatioiden, tutkimus- koulutusorganisaatioiden sekä yrittäjien käyttöön.

Barentsin alueen matkailun seminaarissa 17. huhtikuuta käsiteltiin toimintasuunnitelman lisäksi Barentsin alueen matkailun yhteistyötä yleisesti ja kuultiin esimerkkejä alueellisesta matkailun kehittämistyöstä Kanadassa sekä Espanjassa. Seminaari jatkuu torstaina 18.4. työpajoilla, joissa suunnitelmaa käydään läpi pienemmissä työryhmissä ja otetaan näin ollen askel sen toteuttamiseksi käytännössä.

Toimintasuunnitelma on työstetty Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin BART – Public-Private Partnership in Barents Tourism -hankkeessa. Hanke on Euroopan Unionin Kolarctic ENPI CBC ohjelman rahoittama ja se yhdistää matkailun asiantuntijat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä.

Barentsin alueen matkailun toimintasuunnitelmaa ovat olleet työstämässä Pohjois-Norja, Pohjois-Ruotsi, Suomen Lappi sekä Venäjältä Arkangelin ja Murmanskin alueet. Toimintasuunnitelma on tehty yhteistyössä Barentsin alueneuvoston Matkailun työryhmän kanssa.

Barentsin alueen matkailun toimintasuunnitelma löytyy täältä.

Seminaariohjelma löytyy osoitteesta http://matkailu.luc.fi/BARTseminar

Lisätietoja:

Lisätietoja toimintasuunnitelmasta:
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
tutkija José-Carlos García-Rosell
puh. 040 484 4190, jgarcia(at)ulapland.fi

Lisätietoja seminaarista ja BART-hankkeesta:
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
BART – Public-Private Partnership in Barents Tourism
projektipäällikkö Mari Vähäkuopus
Puh. 020 798 5790, 040 137 3139, mari.vahakuopus(at)ramk.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK