Matkalla huipulle

Yhteiset opinnot

Ilmoittautuminen ristiinvalittaviin opintoihin

Miten ilmoittaudutaan?

Opiskelijat voivat osallistua muun kuin oman oppilaitoksensa opintoihin ilmoittautumalla järjestävän oppilaitoksen sivuopiskelijaksi sekä itse opintoihin. Voit hoitaa molemmat ilmoittautumiset samoilla nettilomakkeilla, jotka avautuvat alla olevista linkeistä.

Kullekin oppilaitokselle on oma sähköinen ilmoittautumislomakkeensa. Muista valita tarkasti ne opinnot, joihin haluat ilmoittautua. Voit ilmoittautua yhdellä lomakkeella usealle opintojaksolle/tutkinnon osaan eli yksi lomake/oppilaitos riittää. 

  • Lapin koulutuskeskus REDU: Ilmoittautuminen avautuu opintojaksojen vahvistuttua


Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2017-2018 opintoihin on 15.5.-20.8.2017. Muista, että ilmoittautuminen on sitova!

Oman oppilaitoksesi opintojaksoille ilmoittaudut oppilaitoksesi ilmoittautumisohjeen mukaan.
 

Mistä tiedän, sainko opinto-oikeuden?

Ilmoittauduttuasi sinut merkitään kyseisen opintojakson/tutkinnon osan opiskelijaksi. Saat tiedon opiskelijaksi hyväksymisestä ja tarkemmat tiedot opintojen aikatauluista sähköpostiisi ilmoittautumisajan päätyttyä tai ennen opintojen alkua. Ryhmäkokorajoitusten vuoksi kaikkia opiskelijoita ei välttämättä voida ottaa mukaan opintojaksolle/tutkinnon osaan, jolloin aikaisemmin ilmoittautuneet ovat etusijalla.

Opinto-oikeutesi on voimassa opintojen seuraavan toteutuksen ajan. Mikäli et jostain syystä pääsekään osallistumaan opintoihin ja aiot suorittaa ne seuraavana lukuvuonna, tulee sinun ilmoittautua uudestaan.
 

Miten pääsen verkko-oppimisympäristöön?

Opintojaksolla/tutkinnon osassa on käytössä Optima- tai Moodle-ympäristö oppilaitoksesta riippuen. Pääsysi opinnoissa käytettävään ympäristöön varmistetaan sinulle ilmoittautumisajan jälkeen järjestävästä oppilaitoksesta.

Lapin koulutuskeskus REDU:n opintoihin osallistuva: Lisätietoa opintojen alkaessa.

Lapin ammattikorkeakoulun opintoihin osallistuva: Opintojaksot toteutetaan Moodle-ympäristössä, jonka tunnuksista vastaa eOppimispalvelut. Lapin yliopiston ja Lapin matkailuopiston opiskelijat pääsevät kirjautumaan omilla verkkotunnuksilla. Opintojakson opettaja toimittaa opintojakson Moodle-alustan avaimen, jolla pääset mukaan opintojaksolle.

Lapin yliopiston opintoihin osallistuva: Opintojaksot toteutetaan Optima-ympäristössä.

  • Jos olet osallistumassa ensimmäisen kerran Lapin yliopiston järjestämälle opintojaksolle: Ilmoittautumisajan päätyttyä saat ilmoittamaasi sähköpostiin viestin, jossa sinua pyydetään todentamaan henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla. Todentamisen jälkeen järjestelmä antaa sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai sinulle tullut viesti on hävinnyt ole yhteydessä Lapin yliopiston HelpDeskiin (helpdesk@ulapland.fi, p. 040-484 4488).
  • Jos olet osallistunut aikaisemmin Lapin yliopiston järjestämälle opintojaksolle: Käyttäjätunnuksesi on sama kuin aikaisemmallakin kerralla. Mikäli ne eivät toimi tai ne ovat unohtuneet, ota yhteyttä Lapin yliopiston HelpDeskiin  (helpdesk@ulapland.fi, p. 040-484 4488).

 
Mikäli käytettävä ympäristö on sinulle vieras, on sinulla mahdollisuus saada opastusta ympäristön käyttöön ottamalla yhteyttä oppilaitoksen yhteyshenkilöön. 

Oppilaitosten HelpDeskit auttavat tarvittaessa: REDU, Lapin AMK, LaY.