Matkalla huipulle


Opiskelu / Koulutustarjonta / Ammatilliset perustutkinnot
A A A
Nuorten ammatillinen peruskoulutus

Ammatilliset perustutkinnot Lapin matkailuopistossa

Lapin matkailuopisto kouluttaa, kehittää ja palvelee koko Pohjois-Suomea. Tarjolla on monipuolista koulutusta niin nuorille kuin aikuisillekin. Ammatillinen peruskoulutus on suunnattu peruskoulun tai lukion päättäville nuorille.

Aikuiskoulutus on ammatillista perustutkintokoulutusta, ammatillista lisä- tai täydennyskoulutusta. Lapin matkailuopiston toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä.

Matkailualan perustutkinto, 120 ov
Matkailupalvelujen tuottaja suunnittelee, markkinoi, myy ja toteuttaa matkailun ohjelma- ja oheispalveluja sekä muita asiakkaan hyvinvointiin liittyviä tehtäviä. Koulutuspaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kittilä ja Sodankylä.

Matkailuvirkailija tuotteistaa ja myy erilaisia matkailupalveluja sekä neuvoo ja opastaa asiakkaita. Koulutuspaikkakuntana on Kittilä.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto,120 ov
Tutkinnon suorittaneet työskentelevät matkailun monipuolisissa asiakaspalvelu-, tuotannollisissa tai suunnittelutehtävissä vastaanottovirkailijana, kokkina tai tarjoilijana. Koulutuspaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kittilä ja Sodankylä.

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto, 120 ov
Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajat tekevät kasvatus- ja ohjaustyötä lasten ja nuorten parissa työskennellen mm. nuorisotiloissa, iltapäiväkerhoissa, järjestöissä, erilaisissa projekteissa tai matkailukeskuksissa. Koulutuspaikkakuntana on Kittilä.

Opintojen kesto
Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen kestää peruskoulupohjaisilla linjoilla pääsääntöisesti 3 lukuvuotta ja ylioppilaspohjaisilla linjoilla pääsääntöisesti 2 lukuvuotta. Osassa koulutusohjelmia on mahdollista suorittaa samalla myös lukion oppimäärä (ammattilukio), jolloin opinnot kestävät pääsääntöisesti neljä lukuvuotta. Aikuiset voivat suorittaa ammatillisia perustutkintoja myös näyttötutkintoina.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK