Uudet turvallisuustyökalut matkailuyritysten turvallisuuden hallintaan

Pienille ja keskisuurille matkailuyrityksille suunnatut uudet käytännönläheiset sähköiset työkalut ovat vapaasti yritysten käytettävissä sivustolla www.matkailunturvallisuustyokalut.fi. Sivusto on toteutettu yhteistyössä viranomaisten, yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa.

Turvallisuustyökalut antavat konkreettisen mallin ennakoivaan turvallisuustyöhön, riskien hallintaan, turvallisuuden omavalvontaan ja laadun kehittämiseen. Työkalujen avulla yritykset voivat todentaa niin lakisäänteiset velvoitteet kuin omat hyvät käytänteet sekä dokumentoida ne kätevästi. Yritys säästää aikaa, vaivaa ja rahaa osoittamalla tehdyn turvallisuustyön sekä asiakkaille että yhteistyökumppaneille. Työkaluja voi hyödyntää päivittäisessä turvallisuuden hallinnassa erityisesti majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluissa.

Matkailun turvallisuustyökalut kehittäneen hankkeen loppuseminaari järjestettiin maanantaina 27.4. klo 12.30–17.00 Hotelli Santa Clausissa Rovaniemellä. Seminaariin osallistui 50 yrittäjää, viranomaista sekä järjestöjen ja oppilaitosten edustajia. Seminaarissa kuultiin puheenvuoroja matkailun turvallisuuden verkostoyhteistyöstä. Yhteistyöstä kertoivat mm. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:stä varatuomari Sami Hämäläinen, Visit Finlandin kehityspäällikkö Terhi Hook, Lapin Safarit Oy:n johtaja Rami Korhonen, terveystarkastaja Jaakko Leinonen Rovakaaren ympäristöterveydenhuollosta, sekä Lapin aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Seppo Lehto. Seminaarin puheenjohtajana toimi Rikosuhripäivystyksen aluejohtaja Päivi Alanne-Kunnari ja avauspuheenvuoron piti Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi.

Työkalut on kehitetty EAKR-rahoitteisessa Lapin matkailun turvallisuusjärjestelmä – turvallisuusnormisto ja verkoston pysyvyys 2012–2015 hankkeessa.

27.4.15 Seppo Lehto.pdf

Hämäläinen Sami_esitys_27042015.pdf