15.4.2015

Uudet turvallisuustyökalut matkailuyritysten turvallisuuden hallintaan

Pienille ja keskisuurille matkailuyrityksille suunnatut uudet käytännönläheiset sähköiset työkalut ovat vapaasti yritysten käytettävissä sivustolla www.matkailunturvallisuustyokalut.fi. Sivusto on toteutettu yhteistyössä viranomaisten, yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa.

9.1.2015

Käsikirja yritysten turvallisuusharjoitusten järjestämiseen julkaistu

Turvallisuusharjoitukset ovat tärkeä osa yrityksen, sen asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden kehittämistä. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa on valmistunut käsikirja, joka toimii käytännönläheisenä oppaana turvallisuusharjoituksen suunnittelussa, viestinnässä ja käytännön toteuttamisessa.

3.7.2014

Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli Maaseutuverkoston Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun finaalissa

Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli on valittu Maaseutuverkoston Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun finaaliin sarjassa: yhteistyö. Voittajan valitsee Maaseutuverkoston nimeämä tuomaristo ja voittajat julkistetaan 29.10.2014 Lahden Sibeliustalossa järjestettävässä Maaseutugaalassa.

13.2.2014

Juho Hiilivirrasta matkailun turvallisuusnormiston nimi- ja logokilpailun voittaja

Matkailun turvallisuusnormistolle haettiin nimeä ja logoa kaikille avoimessa kilpailussa marras-joulukuussa 2013. Kilpailuun osallistui 10 kilpailutyötä, ja voittajaksi valittiin Juho Hiilivirran ehdotus ”Safety Lapland”.

5.2.2014

Matkailu- ja ravintolapalvelualan turvallisuuspalkinto Hotel Santa Clausille

Vuoden 2013 Matkailu- ja ravintolapalvelualan turvallisuuspalkinto on myönnetty Hotel Santa Clausille. Rovaniemellä sijaitseva Santa Claus on toteuttanut vahvaa positiivista turvallisuuskulttuuria sekä omassa sisäisessä toiminnassa että aktiivisena osana laajaa turvallisuusverkostoa Rovaniemen kaupungissa.

10.12.2013

Wildlife-matkailun turvallisuuskäytänteistä julkaisu

Kajaanin ammattikorkeakoulun toteuttamassa Turvallisuus eläinten katselu- ja kuvausmatkailussa -hankkeessa on laadittu hyviä turvallisuuskäytänteitä kokoava opas. Outdoors Finlandin julkaisusarjaan tuotetun oppaan ”Turvasatanen – näkökulmia turvallisuuden huomioimiseen ammattimaisessa Wildlife-matkailussa” on laatinut Pekka Iivari MTI:sta.

10.12.2013

Lapissa kehitetty verkostoyhteistyön malli Euroopan paras!

Lapissa kehitetty hyvinvoinnin ja turvallisuuden verkostoyhteistyön mallia toteuttava Arjen turvaa kunnissa -hanke palkittiin Euroopan parhaana European Public Sector Award 2013 -tilaisuudessa (EPSA). Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) on ollut aktiivinen toimija mallin kehittämisessä ja toteuttamisessa Lapin matkailun turvallisuusjärjestelmä -hankkeiden kautta.

26.11.2013

MTI osallistui Euroopan matkailufoorumiin lokakuussa

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti oli läsnä 17.-18. lokakuuta Euroopan Matkailufoorumissa Vilnassa. Foorumi on vuotuinen kokous, jossa Euroopan matkailutoimijat kohtaavat.

19.11.2013

MTI jatkaa matkailun turvallisuustyötä PK- ja mikroyritysten parissa

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) on alkanut lokakuun alussa PK- ja mikroyritykset ja matkailun turvallisuus -hanke, jolla jatketaan Lapin matkailun turvallisuuden kehittämistä. Hankkeen tavoitteena on edistää Lapin matkailuelinkeinon häiriötöntä toimintaa, kestävää liiketoimintaosaamista ja Lapin väestön toimintaedellytyksiä.

18.11.2013

Uusi verkko-oppimateriaali tukee tapahtumien turvallisuustyötä

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) on toteutettu Tapahtuman järjestämisen turvallisuus -verkko-oppimateriaali, joka käsittelee erilaisten tapahtumien järjestämiseen liittyviä turvallisuusasioita.

Edellinen 1 2 3 4Seuraava