Matkailun kansallinen ennakointiverkosto ja ennakointitiedon keruu

Matkailun kansallinen ennakointiverkosto ja ennakointitiedon keruu -hanke on päättynyt 31.12.2013. Matkailun kansallisen ennakointiverkoston koordinointi jatkuu Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa. Yhteyshenkilönä toimii Salla Jutila.

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) koordinoima matkailun kansallinen ennakointiverkosto kokoaa hajallaan olevaa matkailun ennakointitietoa ja -osaamista yhteen jakaen sitä matkailualan eri toimijoiden kesken. Ennakointiverkosto koostuu matkailualueista, matkailualan oppilaitoksista, matkailuyrityksistä, tutkimuslaitoksista sekä muista matkailualan toimijoista. Verkosto on kaksisuuntainen: sen kautta tutkimuslaitokset ja asiantuntijat välittävät matkailun ennakointia koskevaa tietoa sitä tarvitseville, mutta verkoston kautta myös ”kentän” ennakointia koskeva tiedontarve välittyy asiantuntijoille.

Ennakointiverkostolle on valittu teemat verkostoon kuuluvien organisaatioiden osaamisalueiden mukaan. Teemat ovat ilmastonmuutos, kestävä matkailu, tulevaisuuden asiakas, osaamisen ennakointi sekä sosiaalinen meida ja sähköinen liiketoiminta. Keskeinen toimija ennakointiverkostossa on eri organisaatioiden edustajista koottu strategiaryhmä, jonka kautta tieto kulkee organisaatiosta toiseen.


Kuva ennakointiverkosto_uusi.jpg


Syksyllä 2012 alkanut Matkailun kansallinen ennakointiverkosto ja ennakointitiedon keruu –projekti on jatkoa helmikuussa 2012 päättyneelle Matkailun ennakoinnin kansallisen verkoston rakentaminen ja koordinointi –projektille. Aiemmassa projektissa verkosto koottiin ja nyt meneillään olevassa projektissa verkoston toimintaa kehitetään edelleen.

Tavoitteena on verkoston aktiivinen ja jatkuva yhteistyö, jonka myötä verkoston sisäinen tiedonkulku paranee ja mahdollinen päällekkäinen työ vähenee. Tavoitteena on myös jakaa verkoston tietoutta suuremmallekin yleisölle matkailun ennakoinnin tietopankin ja vuosittain ilmestyvän julkaisun kautta. Ensimmäinen julkaisu Minne menet matkailu? Näkökulmia matkailun ennakointiin, osa I  ilmestyi maaliskuussa 2012. Toinen julkaisu Matkailua kaikille? Näkökulmia matkailun ennakointiin, osa II ilmestyi marraskuussa 2013.

matkailuorg.jpeg
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK